Старомізунський ліцей ім.Василя Верховинця
Меню сайту
...
Директор ліцею Сова Ольга Володимирівна
Реєстрація в ЗЗСО
Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти
Годинник
ВШО
Всеукраїнська школа онлайн
УЦОЯО
Український центр оцінювання якості освіти
ЗНО
ЗНО
"Гаряча" лінія
Національна дитяча «гаряча» лінія
ОІППО
ОІППО
БПД
Безоплатна правова допомога
Календар
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » Архив новостей
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 21 »

Чорнобильська атомна електростанція, 26 квітня 1986 року, — планове виключення реактора, що тривало 20 секунд, здавалося звичайною перевіркою електрообладнання. Проте через декілька секунд в результаті різкого стрибка напруги стався хімічний вибух, в результаті якого в атмосферу викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів. Вибух був настільки потужним, що забруднення розповсюдилося на значні ділянки території Радянського Союзу, які наразі входять до складу Білорусі, України та Росії. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.
Згідно з офіційними даними, радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8 400 000 мешканців Білорусі, України та Росії, що перевищує чисельність населення Австрії.
Забруднено близько 155 000 кв.км території, що складає майже половину загальної площі території Італії. Сільськогосподарські угіддя площею майже 52 000 кв.км, а це більш ніж площа території Данії, забруднені цезієм-137 і стронцієм-90 з періодом напіврозпаду в 30 і 28 років, відповідно. Майже 404 000 людей були переселені, проте мільйони як і раніше живуть в умовах, коли залишкова дія, що зберігається, створює цілу низку небезпечних наслідків. 15 грудня 2000 року діяльність ЧАЄС як виробника електроенергії було припинена.
У вересні 2003 року на саміті СНД президент України Леонід Кучма запропонував країнам-учасницям Співдружності оголосити 26 квітня Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Рада глав держав СНД підтримала цю пропозицію.
В нашій школі відзначили 30-ту річницю Чорнобильської трагедії і провели такі заходи:
  • Тематичні виховні години по класах:«Чорнобильська трагедія – трагедія Світу».
  • Виступ агітбригади присвячений Дню ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
  • Бібліотечна виставка, присвячена Дню ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
  • Оформлено інформаційний вісник, присвячений Дню ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
  • Загальношкільна лінійка «Чорні дзвони Чорнобиля».
 
Переглядів: 402 | Додав: мізунь | Дата: 26.04.2016

    11 квітня 2016 відповідно до частини 3 статті 40 Закону України «Про загальну середню освіту», на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 30.01.2015 № 67 «Про затвердження Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.02.2015 за № 173/26618, наказом управління освіти, молоді та спорту Долинської районної державної 

адміністрації від 09.03.2016 №229 «Про державну атестацію Старомізунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Василя Верховинця Долинської районної ради Івано-Франківської області» та з метою забезпечення державного контролю за діяльністю навчальних закладів та планового проведення державної атестації  відбулася публічна презентація Старомізунської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.В.Верховинця.

  В актовій залі навчального закладу зібралися разом: голови батьківських комітетів 1-11 класів  школи, педагогічний колектив школи, члени експертної комісії, а також члени Ради школи .

   З привітанням і ознайомленням з наказом про державну атестацію виступив начальник управління освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації  Сподар Володимир Степанович.

  Під час публічного виступу директор школи Сова Ольга Володимирівна та її заступники - Лиходід Лариса Миколаївна та Шарабуряк Мирослава Ярославівна проаналізували діяльність навчального закладу за останні 5 роківКолективом закладу були обрані цікаві форми презентації своєї роботи, що дозволило в повному обсязі наочно висвітлити основні напрямки та досягнення в діяльності школи.

Презентація директора школи Сови О.В.

Презентація заступника директора з навчально-виховної роботи Лиходід Л.М.

Презентація заступника директора з виховної роботи Шарабуряк М.Я.

 

  

  У обговоренні звітів взяли участь також Мельник Богдан Ярославович, голова батьківського комітету школи, батько учениці 4 класу та Вигодованок Ярослав Богданович – член ради школи, батько учнів 10 і 11 класів.

    

 

Переглядів: 1964 | Додав: мізунь | Дата: 15.04.2016

Сьогодні виповнюється 202 роки з дня народження видатного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тараса Шевченка.

Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Черкаської області (Звенигородський повіт Київської губернії) в сім'ї кріпака. У 9 років втратив матір, у 11 – батька.

У 1831 році Шевченко був відданий на 4 роки в учні до художника Василя Ширяєва в Петербурзі. У складі артілі художника Шевченко брав участь у розписі Петербурзького Великого театру як підмайстер-рисувальник.

У 1838 році впливові покровителі Шевченка, серед яких – художник Карл Брюллов, поети Василь Жуковський та Євген Гребінка, викупили молодого поета на волю. Пан погодився відпустити кріпака за чималу на той час суму – 2,5 тис. рублів. Щоб її зібрати, Карл Брюллов написав портрет Василя Жуковського – вихователя спадкоємця престолу, і портрет був розіграний в лотерею, в якій взяла участь царська сім'я.

Т.Г.Шевченко. Автопортрет

Отримавши свободу, Шевченко став студентом Петербурзької Академії мистецтв. Завдяки високому рівню підготовки його зарахували відразу в четвертий клас. Незабаром він став одним з найулюбленіших учнів Карла Брюллова.

У 1840 році вийшов перший збірник віршів Шевченка "Кобзар", куди ввійшло 8 поезій. Книга розійшлася за два тижні і придбала неймовірну популярність. Окремими виданнями вийшли поеми "Гайдамаки" (1841) та "Гамалія" (1844).

    

    Картина Т.Г.Шевченка «Гамалія»                              Малюнок до поеми «Гайдамаки»

Шевченко був заарештований в 1847 році і ув'язнений в казематі в Петербурзі. У цей час створює цикл поезій "В казематі". Шевченку винесли найсуворіший вирок серед всіх братчиків через зміст начебто "обурливих віршів" "Трьох літ" – довічна солдатська служба. Його вислали в найвіддаленіші місця Російської імперії.

Незважаючи на заборону писати і малювати, Шевченко створив на засланні чотири книжечки, кілька поем, почав писати повісті російською мовою.

Після смерті Миколи І в 1855 році була амністія ув'язнених. Але Шевченка звільнили тільки через два роки.

Останні три роки життя Шевченко, незважаючи на підірване здоров'я, активно займався просвітницькою діяльністю. Підготував до друку "Буквар" для вечірніх шкіл (був випущений накладом у 10 тисяч примірників за рахунок автора). У 1860 році перший в Російській імперії отримав звання академіка гравюри.

Помер 10 березня 1861 року у віці 47 років від хвороби серця. Був похований на Смоленському кладовищі в Петербурзі, а через два місяці труну з його прахом, згідно з його заповітом, перевезено в Україну і поховано на Чернечій горі біля Канева.

Могила Тараса Шевченка  на Чернечій горі, над яким із 1939 року височіє бронзовий пам'ятник роботи скульптора Матвія Манізера.

Тарас Шевченко був одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-декоративного розпису та скульптури, досконало володів технікою акварелі, олії, офорту, малюнка олівцем і пером. Він є автором понад тисячі мистецьких творів (не збереглося більше 160). У 1859—1860 роках виконав офорти з творів зарубіжних та російських художників, за які отримав звання академіка гравірування.

Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу — Тараса Шевченка.
 

 

Переглядів: 743 | Додав: мізунь | Дата: 09.03.2016

Земля зітхає ледве чутно
І прокидається від сну...
І березень дарує чудо,
Розпочинаючи весну.
Це чудо-в усмішках чарівних,
У морі квітів навкруги.
Ми Вас вітаємо царівни,
Найкращі, милі, дорогі!

Переглядів: 345 | Додав: мізунь | Дата: 07.03.2016

Ми – вільні люди, вільні – не раби!

Із наших рук держава виростає.

І дух завзяття, правди, боротьби

Нас на Майдані вічевім єднає.

В. Олійник

 

         Чорною датою вкарбувався лютий 2014 року в серцях кожного з нас. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

         За цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них молоді, сильні. Ті, що лише починали жити.

         19 лютого у Старомізунській школі вчителі та учні зібралися для того, щоб пом’янути й вшанувати Небесну Сотню. Тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей, чиї душі уже на небесах.

          Пригадалися події на Майдані від мирного протесту до кривавої бійні, а пісня «Пливе кача» ще раз пройняла жалем всіх присутніх.

         Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть у народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

Переглядів: 380 | Додав: мізунь | Дата: 19.02.2016

Переглядів: 348 | Додав: мізунь | Дата: 16.02.2016

        Відповідно до листів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації від 18.01.2016 року №57/07-19/16 та головного управління держсанепідслужби в Івано-Франківській області від 18.01.2016року № 09-13/58/9 спостерігається значний ріст показників захворювання на грип і ГРВІ, що перевищують порогові значення.

       У зв’язку з цим та з метою недопущення переходу захворюваності на грип та ГРВІ в епідемію з високим рівнем інтенсивності  продовжуються канікули до 30.01.2016 року!!!

 

Переглядів: 424 | Додав: мізунь | Дата: 21.01.2016

Нехай Хрещення Господнє в хату, 
Радості вам принесе багато, 
Розбудить приспані Надії, 
Добром і Щастям Вас засіє, 
Водицею окропить та любов’ю, 
І подарує вам міцне здоров’я! 
Вітаємо із Хрещенням Христовим!

Переглядів: 323 | Додав: мізунь | Дата: 20.01.2016

Переглядів: 341 | Додав: мізунь | Дата: 20.01.2016

Переглядів: 347 | Додав: мізунь | Дата: 29.12.2015

      Напередодні Новорічних та Різдвяних свят кожен з нас очікує на чудо… Ми можемо подарувати диво ближньому, поділившись з ним своєю добротою, підтримкою, милосердям.

     Учні та вчителі Старомізунської школи імені Василя Верховинця завжди активно відгукуються на заклик про допомогу, долучаються до благодійних акцій в районі та ініціюють заходи для підтримки тих, хто цього потребує.

     Впродовж кількох років для учнів нашої школи стали традиційними візити з гостинцями та святковою програмою у будинок опіки при Вигодській міській лікарні до Дня людей похилого віку, Дня Святого Миколая, Різдвяних свят.

     У жовтні, як і минулого року, у школі відбувся благодійний ярмарок- розпродаж домашньої випічки учнів. Зібрані кошти було передано для сімей односельчан, які перебувають у складних життєвих обставинах.

     Впродовж грудня в школі проходить акція «Гостинець для солдата», під час якої учні збирають солодкі гостинці, домашні закрутки, подарунки і малюнки своїм захисникам. Триває акція по збору коштів для онкохворих дітей в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Назустріч мрії».

     8-9 січня 2016 року учасники художньої самодіяльності школи привітають Колядою підприємців та спонсорів школи, сім’ї воїнів АТО, жителів сіл Старий Мізунь, Новий Мізунь та Кропивник.

     Творімо добро, допомагаймо один одному, ділімо і радість, і біду з ближніми; пам’ятаймо, що чужої біди не буває! Будьмо милосердними, щоб добрі вчинки повернулися до нас сторицею, а Різдвяна Зірка принесла у кожну оселю любов, затишок, злагоду і мир на нашій Україні.

     З великою вірою і надією на світлі і мирні дні йдемо в Новий рік. Нехай допоможе нам у цій вірі Божа ласка, любов і милосердя до ближнього. Благодатного Різдва та щасливого Нового року нам всім!

Переглядів: 420 | Додав: мізунь | Дата: 29.12.2015

Від хатинки до хатинки
Ходить Миколай -
Кожушок чарівний, 
Срібна борода. 
Він несе дарунки
Діточкам малим
І любов дарує
Українцям всім!

19 грудня в Україні відзначається день Святого Миколая – одне з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду. У цей день кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю.                                                         

Уже стало традицією відзначати день Святого Миколая і в нашій школі. 18 грудня 2015 року до учнів нашої школи завітав Святий Миколай, подарувавши солодкі подарунки.

Для 1-7 класів відбулось театралізоване дійство «У нас в гостях Святий Миколай» та здійснено святковий візит з гостинцями в Будинок опіки при Вигодській міській лікарні.

 

 

Переглядів: 344 | Додав: мізунь | Дата: 21.12.2015

Переглядів: 421 | Додав: мізунь | Дата: 21.12.2015

Джерельний тихий спів води,
Безкрайнії степів простори,
І смерековії ліси,
Широкі плаї, круті гори!

Духмяний хліб на рушнику,
Гостинно розпростерті руки,
Щасливу матері сльозу,
І дідуся з веселим внуком!

За бескиди й дніпровські схили,
За наш пісенний славний рід,
За пломінь в косах у калини,
І за чумацький небозвід!

За нашу рідну Україну,
Що зберегли за всі віки -
Низький уклін і тричі "СЛАВА!"
Українські захисники!

 

Переглядів: 333 | Додав: мізунь | Дата: 07.12.2015

Пошук
...
Дистанційне навчання
...
Ми у Фейсбук
...
Ми у YouTube
ВОМС
ВОМС Вигодської селищної ради
ВОМС
ВОМС Вигодської селищної ради
STOP булінг
STOP Булінг
...
ІФОЦППСР
osvita.ua
Освіта.юа
МОН України
Міністерство освіти і науки України
...
Електронні версії підручників
...
Старий Мізунь 
...
Українське ділове мовлення. Календар свят
Калькулятор
Вхід на сайт
Архів записів