Старомізунський ліцей ім.Василя Верховинця
Меню сайту
...
Директор ліцею Сова Ольга Володимирівна
Реєстрація в ЗЗСО
Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти
Годинник
ВШО
Всеукраїнська школа онлайн
УЦОЯО
Український центр оцінювання якості освіти
ЗНО
ЗНО
"Гаряча" лінія
Національна дитяча «гаряча» лінія
ОІППО
ОІППО
БПД
Безоплатна правова допомога
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Январь » 12 » РІЗДВО У СТАРОМУ МІЗУНІ
14:35
РІЗДВО У СТАРОМУ МІЗУНІ

     Зима на Прикарпатті завжди приваблює туристів дзвінкою колядкою, міцним морозом та кучугурами снігу. Цього року відчути феєрію Різдвяного дійства у Старому Мізуні та Кропивнику мали можливість школярі з Херсону, діти, чиї батьки є учасниками АТО. Ця поїздка була частиною соціального проекту, що дав змогу дітям із малозабезпечених сімей, сиротам та напівсиротам із різних областей не лише добре відпочити, але й ознайомитися із унікальними традиціями і звичаями нашого краю та знайти хороших і вірних друзів.

  В програмі відпочинку, організованому управлінням освіти Долинської райдержадміністрації, діти відвідали Святиню нашого краю Гошівський монастир, історико-меморіальний комплекс Степана Бандери, «Центр спадщини Вигодської вузькоколійки», музей «Бойківщини» у місті Долині, покаталися на ковзанах на льодяній арені міста Калуш. Крім того діти вивчали звичаї і традиції святкування Різдва в сім’ях, де проживали. 
    На завершення відпочинку школярі з Херсонщини відвідали Старомізунську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів м.. В.Верховинця, де послухали у виконанні колективу художньої самодіяльності колядки, віншування. Всіх присутніх у залі: і гостей, і працівників і учнів школи – поєднала коляда «Нова радість стала» та «Добрий вечір тобі, Пане-господарю». А педагогічний колектив організував святковий стіл і дискотеку знайомств, на якій діти ще більше познайомилися і здружилися.
   На зустрічі в школі керівник групи учнів з Херсонщини Угріна Оксана В’ячеславівна, вдова воїна АТО Федора Угріна, який загинув 25 серпня 2015 року при виконанні бойового завдання під Маріуполем і посмертно нагороджений орденом ІІІ ступеня «За мужність», розповіла, що її чоловік був родом із Прикарпаття і весь час мріяв повезти сім’ю на свою маленьку Батьківщину, але все якось не складалося. І зараз його дружина з десятирічною донечкою, залишивши вдома дворічного синочка на родичів, давню мрію чоловіка здійснила. Яким приємним було здивування Оксани В’ячеславівни під час поїздки в Історико-меморіальний музей Степана Бандери, побачивши табличку з написом «Старий Угринів», адже її чоловік був родом з цього бандерівського краю, з села, в якому народився і Провідник ОУН Степан Бандера. 
    Діти з Херсонщини і Старого Мізуня ще раз переконалися, що треба більше знайомитися з історією України, її героїчними постатями, не ділити Україну на Східну і Західну, а щиро любити свою рідну землю і разом дбати про її свободу, незалежність і суверенність.
     Керівники групи Угріна Оксана В’ячеславівна та Науменко Олексій Іванович і дирекція школи щиро дякують всім тим, хто гостинно приймав у своїх сім’ях дітей з Херсонщини: Лучко Ірині Степанівні, Шубинець Віті Петрівні, Вуїв Галині Ярославівні, Кренців Мар’яні Деонизіївні, Соловйовій Наталії Михайлівні, Галів Оксані Ігорівні, Ходос Любові Богданівні, Дудині Оксані Михайлівні, Мицак Уляні Яремівні, Сові Оксані Михайлівні. Прощаючись, діти зі сльозами на очах висловлювали слова вдячності за материнське ставлення, тепло і доброту, смачну кутю і солодкі гостинці, якими приймали їх матері із прикарпатських сімей. Цю Різдвяну іскру любові, вивчені колядки, віншування і традиції таїнства святої вечері у Старому Мізуні, школярі із Херсонщини запам’ятають на все життя. Всі залишилися задоволеними від Різдва на Прикарпатті та чудової зимової казки, хоч мороз не переставав лютувати.
     Нехай Божа ласка панує над нами та нашими сім’ями, а Різдвяна колядка і далі об’єднує серця всіх українців і звеличує наші душі.

Переглядів: 449 | Додав: мізунь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
...
Дистанційне навчання
...
Ми у Фейсбук
...
Ми у YouTube
ВОМС
ВОМС Вигодської селищної ради
ВОМС
ВОМС Вигодської селищної ради
STOP булінг
STOP Булінг
...
ІФОЦППСР
osvita.ua
Освіта.юа
МОН України
Міністерство освіти і науки України
...
Електронні версії підручників
...
Старий Мізунь 
...
Українське ділове мовлення. Календар свят
Калькулятор
Вхід на сайт
Архів записів