Старомізунський ліцей ім.Василя Верховинця
Меню сайту
...
Директор ліцею Сова Ольга Володимирівна
Реєстрація в ЗЗСО
Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти
Годинник
ВШО
Всеукраїнська школа онлайн
УЦОЯО
Український центр оцінювання якості освіти
ЗНО
ЗНО
"Гаряча" лінія
Національна дитяча «гаряча» лінія
ОІППО
ОІППО
БПД
Безоплатна правова допомога
Календар
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Ноябрь » 13 » СПАСИБІ ЗА ТЕПЛО І ДОБРО!
09:55
СПАСИБІ ЗА ТЕПЛО І ДОБРО!

     Проблема фінансування загальноосвітніх шкіл існує віддавно і закриється напевно не скоро. І якщо вдається добитися фінансування якоїсь роботи задля створення сприятливих умов освітнього процесу, то – це велика радість для всіх.

  В таку радість десятого листопада цього року перетворилося завершення заміни внутрішньої системи опалення Старомізунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Василя Верховинця. Школі 44 роки, а внутрішня система до цього часу не мінялася і не чистилася. Вже протягом шести років дирекція школи зверталася до органів місцевої та районної влади, районного управління освіти з інформацією, що в осінньо-зимовий період в школі не дотримується температурний режим, не можна створити нормальні умови для навчання учнів, але ні результати моніторингу температурного режиму в приміщеннях школи, ні прохання дирекції школи і батьківського комітету вище зазначеними органами не були почуті. Єдине, що було зроблено в 2016 році, – це зроблено кошторис на заміну системи опалення. 

  

    З цим кошторисом і проханням допомогти поміняти внутрішню систему опалення дирекція школи в грудні 2016 року звернулася до депутата обласної ради, директора ДП «Вигодське лісове господарство», Олександра Борисовича Матусевича, який, подумавши трішки, впевнено сказав: «Постараємося допомогти». А коли вкінці липня 2017 року Олександр Борисович передзвонив: «Будете мати цього року тепло», то ми вже не сумнівалися – воно буде! Бо Олександр Матусевич – це людина слова, відповідальна, принципова, чесна людина. Кошти, яких не можна було винайти ні в місцевому, ні в районному бюджетах, Олександр Борисович, за сприяння і розуміння Палійчука Миколи Васильовича, депутата Івано-Франківської обласної ради, голови Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Івано-Франківської обласної ради, залучив із обласного бюджету.

    11 жовтня 2017 року Довжанським Юрієм Васильовичем були завезені перших сто батарей і величезна купа труб, побачивши які, працівники школи засумнівалися, що до зими усі ці труби можна поміняти. Але коли 12 жовтня до роботи взялася бригада Мельничука Василя Михайловича, яка складалася із шести молодих, сильних і вмілих хлопців-майстрів: Стефанишина Василя, Цапа Василя, Настасяка Назара, Теренчина Романа, Кренціва Руслана і Савчина Володимира, то всі сумніви розвіялися. Вже за два дні всю стару систему демонтували і почали монтувати нову. Розуміючи ситуацію наближення холодних днів, хлопці працювали завзято, злагоджено, організовано, старалися не заважати навчальному процесові, тому їх робота тривала і в суботи, а завершувалася щодня о 20 год.. Весь цей час і Матусевич О.Б., і Довжанський Ю.В., і районний депутат Лучків В.Б. цікавилися станом робіт, турбувалися, чим можна допомогти. Навіть допомагали організовувати екскурсії для дітей у тих випадках, коли треба було розвантажити приміщення школи.

  

     Не відставали від майстрів і працівники школи, які буквально за руками прибирали, чистили, латали, шпаклювали, фарбували і забілювали всі щілини. Не дивно, що якби не нові батареї і труби, то ніхто би і не сказав, що три тижні тому в приміщеннях школи були «руїни».

    Рівно через місяць від початку робіт, 10 листопада 2017 року, нова внутрішня система опалення була запущена в дію, і всі учні та працівники школи були надзвичайно щасливі і вдячні людям, що до цієї доброї справи долучилися. 

  Витрачати кошти для дітей – це вкладати інвестиції в майбутнє. Як неоціненний Божий дар сприймаємо ми дітей, покладаючи надії на те, що вони виростуть здоровими, добрими, розумними. Бачачи людяність, доброту, доброзичливість, благодійність Олександра Матусевича, Миколи Палійчука, Юрія Довжанського, Василя Лучківа, Василя Мельничука та всіх інших людей, добрі справи яких гідні наслідування, діти запозичили чудовий приклад доброчинності, яка згодом вернеться до інших людей сторицею.

   Діти нашої школи стали свідками особливої турботи і небайдужого ставлення до проблем освіти. Низький уклін Вам, шановні добродії, від педагогічного, батьківського і учнівського колективу Старомізунської ЗОШ за те, що проблеми навчання наших школярів не залишили Вас байдужими, що Ваше милосердя, порядність, діловитість дозволили Вам зробити такий великий добродійний внесок у справу навчання школярів нашого села.

  

       Від усього серця бажаю Вам здоров’я, душевного спокою та достатку. Низький уклін Вам за Вашу турботу, за Вашу непохитну віру в майбутнє. Хай Господь сторицею віддячить за Ваше розуміння, підтримку і за частку душі, подаровану нашим дітям.
Хай Вам всім Бог посилає своє благословення на добрі діла! Адже школа була, є і буде в житті кожного.

Ольга Сова, директор школи

 

 

 

Переглядів: 346 | Додав: мізунь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
...
Дистанційне навчання
...
Ми у Фейсбук
...
Ми у YouTube
ВОМС
ВОМС Вигодської селищної ради
ВОМС
ВОМС Вигодської селищної ради
STOP булінг
STOP Булінг
...
ІФОЦППСР
osvita.ua
Освіта.юа
МОН України
Міністерство освіти і науки України
...
Електронні версії підручників
...
Старий Мізунь 
...
Українське ділове мовлення. Календар свят
Калькулятор
Вхід на сайт
Архів записів